6/2/08

ES POT EXPLICAR UN CONTE DIFERENT?

Existeix un programa anomenat Audacity. És com una petita taula de so, que ens permet fer gravacions i totes les mescles que ens convingui per elaborar un document sonor, té moltes possibilitats per tal que l'alumne pugui fer una gravació personalitza: de narracions, contes, teatre, etc..
Aquí hi ha una petita mostra d'un conte. És el fragment d'una narració en el que s'ha afegit tots els efectes especials i la banda sonora.

S'HAN DE POSAR LIMITS ALS NENS?

Ja fa dies que corre aquests video per la xarxa. És molt interessant la manera com un jutge fa una crítica aferriçada de la nostre societat amb relació els nois i noies que han delinquit, el perquè creu ell que es produeix aquests fet i la manera com intenta reconduir al joven que a delinquit.



SORTIDA AL CANAL OLIMPIC

Aquesta sortida la vàrem fer a principis del més d’octubre amb l’objectiu de poder conèixer-nos millor entre els alumnes i els professors/es, especialment quan el professor/a és de nova incorporació al nivell i potser a l’escola
En un àmbit diferent de l’aula es poden observar millor el trets personals de cada alumne i observar quines són les habilitats de cadascun.
En aquesta ocasió, aprofitant que portava la camera de vídeo, vaig suggerir els nens que tenen unes certes dificultats d’aprenentatge en l’aula ordinària que m’ajudessin a elaborar un document per ensenyar als pares les activitats que faríem en la sortida.
L’experiència va ser molt interessant perquè són nens que tenen assumit que tenen limitacions en el seu aprenentatge i descobrir que podien filmar ells sols, els va estimular moltíssim.
Lamentablement per l’estructura de l’escola no van poder col·laborar en l’edició del vídeo, però se senten molt orgullosos de ser els cameres de la filmació.
A l’escola on treballo s’aprofita la classe d’informàtica per passar les fotografies de les sortides i a partir d’ara també es passaran els vídeos. Els nostre grup, a l’escola, ha sigut capdavanter en promoure el visionat dels vídeos de les sortides a més de pentxar-los a la web del centre baixant-los del Youtube, ja que posant els URL en la plana de web del centre els pares ho poden visionar sense que estigui ocupant espai a la web.



Petit video de la primera sortida amb els meus alumnes d'aquest any 2007.